Slide 1

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ

Προσφορές

Επισκέπτες

We have 32 guests and no members online

Κατασκευαστές

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

DUROSTICK ELASTIC. Κόλλα για κάθε τύπο πλακιδίων

Print
DUROSTICK ELASTIC. Κόλλα για κάθε τύπο πλακιδίων

Price:
Manufacturer: Durostick

Description

DUROSTICK ELASTIC. Κόλλα για κάθε τύπο πλακιδίων.
 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
Συγκολλητικό υλικό ενός συστατικού, τσιμεντοειδούς βάσης, λευκό, ενισχυμένο με ρητίνες ακρυλικής βάσης, σε μορφή σκόνης και με επιλεγμένα αδρανή χαμηλής απορροφητικότητας σε νερό.
 
Η μοναδική ελαστική συγκολλητική του δύναμη εξασφαλίζει την κάθε επένδυση από τυχόν αποκολλήσεις, προερχόμενες από δονήσεις σκαπτικών μηχανημάτων εργαζόμενων σε γειτονικούς χώρους ή από ελαφρές σεισμικές δονήσεις και έντονες συστολοδιαστολές. Δεν επηρεάζεται από τη μόνιμη παρουσία υγρασίας.
 
Ξεχωρίζει για την υψηλή του θιξοτροπία, που του επιτρέπει επιστρώσεις σε πάχη έως 20 mm χωρίς να «κάθεται». Διακρίνεται για την ισχυρή πρόσφυση, τη μηδενική ολίσθηση και την αντοχή του στην υγρασία και τον παγετό. Ηa κόλλα κατατάσσεται ως C2TE S2, κατά EN 12004 και ΕΝ 12002.
 
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
Η DUROSTICK ELASTIC είναι κατάλληλη για επενδύσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε σταθερά υποστρώματα, όπως:
 
• Στεγανοποιημένες επιφάνειες με ελαστικά στεγανωτικά 2-συστατικών ή επαλειφόμενα τσιμεντοειδή.
 
• Τοιχοποιίες από σοβά ή μπετόν ή προκατασκευασμένο μπετόν.
 
• Γυψοσανίδες και γυψοσοβά, αφού προηγηθεί επάλειψη με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή AQUAFIX της DUROSTICK.
 
• Μωσαϊκά ή αναπαλαιώσεις πλακιδίων σε πισίνες, κολυμβητήρια, χώρους βαριάς κυκλοφορίας.
 
 
Η DUROSTICK ELASTIC εξασφαλίζει τη συγκόλληση όλων των τύπων κεραμικών πλακιδίων και πετρών με μηδαμινή απορροφητικότητα, όπως:
 
• Κεραμικά πλακίδια όλων των διαστάσεων.
 
• Υαλοψηφίδες, klinker, εφυαλωμένο gres.
 
• Cotto, μάρμαρα σκαπιτσαριστά, τεχνητές πέτρες.
 
• Κάθε τύπο γρανιτοπλακιδίων, απορροφητικών και μη.
 
• Πλάκες από φελλό, διογκωμένη πολυουρεθάνη.
 
• Μάρμαρα κάθε τύπου, ακόμη και πράσινου Τηνιακού.
 
 
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.
 
Η DUROSTICK ELASTIC, λόγω της ελαστικότητας που διαθέτει και των εξαιρετικών ιδιοτήτων της, δε απαιτεί κανενός είδους ενισχυτικό βελτιωτικό.
 
ΧΡΗΣΗ.
1. Προετοιμασία επιφάνειας
 
H επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή.
 
Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το porobeton είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό. Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα πρέπει να επαλείφονται με στεγανοποιητικό και σταθεροποιητικό κονίαμα HYDROSTOP FLOOR ή D-20 ή τουλάχιστον με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ της DUROSTICK.
 
2. Εφαρμογή.
 
Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό νερό, σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη ή 6,5-7 lt νερό προς 25 kg σκόνη (1,3-1,4 lt για 5 kg), αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους.
 
Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Απλώνουμε την κόλλα με μυστρί και στη συνέχεια χτενίζουμε με οδοντωτή σπάτουλα τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 15-30 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.
 
Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια ή τα άλλα προς συγκόλληση υλικά στην επιλεγμένη θέση χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.
 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TOP