Slide 1

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ

Προσφορές

Επισκέπτες

We have 23 guests and no members online

Κατασκευαστές

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm Πλακιδίων & μαρμάρων

Print
ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm Πλακιδίων & μαρμάρων

Price:
Manufacturer: Durostick

Description

ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm  Πλακιδίων & μαρμάρων.
 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
Ελαστικός, υδαταπωθητικός και αντιπαγετικός αρμόστοκος πλακιδίων σε μορφή σκόνης με ελαστικές υδαταπωθητικές ρητίνες νέας τεχνολογίας και ειδικά fillers. Αποτελεί καινοτόμο προϊόν καθώς είναι το πρώτο εύκαμπτο (πληρωτικό αρμών πλακιδίων. Παρουσιάζει υψηλές μηχανικές αντοχές, δεν δημιουργεί ρηγματώσεις κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή σε οξέα, αλκάλια, ισχυρά καθαριστικά καθώς και σε ορισμένους διαλύτες και στο χλωριωμένο νερό. Έχει άριστη εργασιμότητα και δημιουργεί άρρηκτη πρόσφυση στις παρειές των αρμών. Δεν λεκιάζει από υδαρούς και λιπαρούς λεκέδες όπως λεκέδες από νερό, καφέ, λάδι, κρασί, κ.ά. Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων. Αποτελεί προϊόν απόλυτα φιλικό στο χρήστη και στο περιβάλλον. Κατατάσσεται στην κατηγορία CG2 κατά EN 13888.
 
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
Ο ελαστικός αρμόστοκος πλακιδίων της DUROSTICK αποτελεί το λογικό συμπλήρωμα της ελαστικής συγκόλλησης πλακιδίων (με ελαστικές κόλλες προδιαγραφών S1 ή S2). Είναι κατάλληλος για κάθε είδους αρμολόγηση πλακιδίων, γρανιτών, υαλοψηφίδων, μαρμάρων καθώς και ως υλικό αποκατάστασης παλαιών φθαρμένων αρμόστοκων με εμφανείς τριχοειδείς ρωγμές. Αποκαθιστά πλήρως και στεγανοποιεί τέλεια υπό την προϋπόθεση της επιμελούς αποξήλωσης των παλαιών αρμόστοκων σε βάθος τουλάχιστον 3mm και του σχολαστικού καθαρισμού του υποστρώματος του αρμού. Είναι κατάλληλος για εσωτερική και εξωτερική χρήση καθώς και σε χώρους που υπόκεινται σε απαιτήσεις αυστηρής υγιεινής. Ιδανικός για αρμολόγηση πλακιδίων σε βεράντες, ταράτσες, ενδοδαπέδια θέρμανση, γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες και γενικά σε χώρους που υπόκεινται σε έντονες θερμοκρασιακές ή μηχανικές καταπονήσεις.
 
ΧΡΗΣΗ.
1. Προετοιμασία επιφάνειας.
 
Απομακρύνουμε από την επιφάνεια των πλακιδίων τυχόν υπολείμματα κόλλας και καθαρίζουμε τους αρμούς με υγρό σφουγγάρι. Σε εξωτερικούς χώρους συνιστάται κάθε 20 m² η πλήρωση αρμών διαστολής με το ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί αστάρωμα με PRIMER-PU, ξεκινώντας από το υπόβαθρο και καταλήγοντας στην επιφάνεια των πλακιδίων. Επίσης, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συνιστάται να αφήνονται αρμοί 8-10 mm στις ενώσεις των πλακιδίων περιμετρικά με την κάθετη επιφάνεια και να σφραγίζονται με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να μειώνεται ακόμη περισσότερο η συμπίεση των αρμών από τις συστολοδιαστολές.
 
2. Εφαρμογή.
 
Αναμειγνύουμε 4 kg σκόνη σε 0,6 - 0,8 lt νερό και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής, πηκτή μάζα, χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Απλώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας λαστιχένια σπάτουλα και συμπιέζουμε με φορά διαγώνια προς τους αρμούς, χωρίς να αφήνουμε κενά και περισσεύματα. 10-15 λεπτά μετά την εφαρμογή του (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) απομακρύνουμε τα υπολείμματα με νωπό σφουγγάρι. Τέλος, όταν το υλικό σκληρύνει καθαρίζουμε την επιφάνεια των πλακιδίων με νωπό πανί ή με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό Epoxy Grout Cleaner, διαφορετικά με όξινο καθαριστικό πλακιδίων της DUROSTICK μετά την πάροδο 20 ημερών (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του όξινου καθαριστικού). 
Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά τη χρήση τους με νερό.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! 
• Αποφύγετε την αρμολόγηση σε θερμοκρασία άνω των 35 °C, με ταυτόχρονη έκθεση στον ήλιο, για την αποφυγή ρηγματώσεων. Εάν   αυτό είναι αδύνατο, σκεπάστε με βρεγμένες λινάτσες ή φελιζόλ τη νωπή αρμολόγηση.
• Εάν τα πλακάκια είναι cotto, απορροφητικά ή ρουστίκ, συνιστάται να περαστούν σε 2 επιστρώσεις με   αδιαβροχοποιητικό-ελαιαπωθητικό D-29 SPOT FREE, ή DS-275 NANOPROOF MARMO της DUROSTICK, για ευκολότερο καθαρισμό και   αποφυγή λεκέδων από τα υπολείμματα των αρμόστοκων.
• Δεν επιτρέπεται η προσθήκη κάθε τύπου γαλακτώματος.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TOP